Påsken närmar sig med stormsteg, och det är redan skärtorsdag om två dagar.
Till Påsk så hade jag tänkt baka en morotskaka, här kommer receptet på den
du behöver:
100g smör/margarin
2.5 dl socker
2-3 morötter
3ägg
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
2tsk kanel
kräm
25g smör
250g kesella/philadelphia ost
1dl florsocker
1tsk vaniljsocker
gör såhär:
sätt ugnen på 175grader. Börja med att smälta smöret till krämen, och låt den svalna.
Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen.
Rör smör och socker poröst. rör ner äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna, fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl,bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. häll i smeten i en smord och bröad form. grädda i 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kalna, Bred krämen över kakan och låt stelna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar