tisdag 18 mars 2008

Vit chokladCheesecake


Här kommer ett recept på en vit chokladcheesecake! 5/5 -väldigt god!


Du behöver:

200g digestivkex

75g smör

100g vit choklad

400g philadelphia ost

250g kesella

1dl socker

3 ägg


topping:

4dl creme fraiche

1 vaniljstång


Gör såhär:

1. värm ugnen till 175g.

2. smula kexen och häll över smält smör.

3.packa smulorna till en botten

3. Grädda bottnen i ca:10 minuter Ta ut den och sänk värmen till 150g

4. bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad.

5.vispa samman philadelphia osten, kesella och socker. rör ner chokladen och äggen.

6. häll smeten i formen och grädda i 30 minter. Tårtan ska få ta färg.

Ta ut kakan och låt kalna.

7. till toppingen vispas creme fraishe med fräna från en urskrapad vaniljstång med elvisp så att den blir fast och bredbar. bred den över kakan och dekorera med klyfftade jordgubbar.


1 kommentar:

Jeanette S sa...

oj oj oj! Jag har letat efter ett bra recept på cheesecake med vit choklad så jag ska bums iväg till affären och köpa alla ingredienser. Ser riktigt gott ut!